Blogger Widgets
There was an error in this gadget

Monday, 8 July 2013

Mulut.... )

As salam.. Syukran.. Alhamdulillah, hari ni cuaca baik sgt.. xpanas, xhujan.. redup je.. @ 7.30am dari rumah smpai la opis @ 7.50am.. pe mcm? laju x.. hiks2.. nsb bek dkt je tmpat kje... traffic light pun 3 batang je nk kne tggu.. tu pun, bknnye lame sgt.. lau xdan sgt, rempuh jew.. tu pun dgn cara berhemah la.. (tengkorak hang) hua2..
Fuh, da smapai tmpat kje.. punch card n than bli paper utk bos.. 'kosmo'.. (rutin harian). pagi2.. bos siap2 kan plan utk staf technician for team 1 n 2.. n then, start 'bertapa' bce paper.. kih2.. time cm gini, aku nk tnye pape pun kot2 menganggu.. so, aku pun start b'tapa jgk bce news kat online jni .. jimat.. xpayah membazir duit... aku bkn byk duit sgt pown cm bos bli paper hari2..huhu.. lau rase nk bce paper sgt, pinjam je yg bos punye.. hoho..
Ha.. cte slot drama melayu semalam.. bez jgk nk release kpale kn.. ' Hilangnya Doa Seorang Ibu'  sad story la jugak.. bt pengajaran utk kte n aku sndiri.. pengajaran yg aku ambil kat cni adalah mulut kite..  Mulut kia sekalipun merupakan anggota badan yang paling kecil, namun kesan yang ditimbulkan lebih merbahaya. kata-kata yang keluar daripada mulut juga lebih parah if out of control bley menimbulkan fitnah n permusuhan sesama manusia.. Pape perkataan yg keluar dari mulut akan mewarnai kehidupan kita.. if yg keluarnya baik, maka, nampak baik lah.. if xbaik.. buruk la kehidupan tu.. right? coz that, kata-kata yang baik adalah yang isinya terkandung ajakan ke Jalan Allah dan mengandungi nasihat yang berguna dalam memperjuangkakn syariatNya. Sedangkan kata-kata yang keji  ialah suka mencela, menguntuk coz semua tu akan menaburkan dendam, kebencian dan permusuhan..

syyyyyyyyyyhhhh...

n dalam 'metro harian' hari ni plak ade menyatakan :-


Keratan harian metro hari ni..

No comments:

Post a Comment